Huscentrum miljonsatsar på nya hus

Artikel från Hallands Affärer 210608
Hela artikeln kan ni läsas här

För nio år sedan byggdes första delen av Huscentrum i Falkenberg. Då fanns fyra företag på plats. Sedan dess har företagshuset ökat för varje år. Nu byggs ytterligare två nya huskroppar på totalt 5 000 kvadratmeter

 

Richard Jonsson tar lille terriern Elvis i famnen och ställer sig mitt på det schaktade fältet. Inom två år ska det stå två nya huskroppar klara där på totalt 5 000 kvadratmeter.

Det är Huscentrums senaste storsatsning och framgångssagan verkar inte ha något slut. På mindre än tio år har företagshuset växt från 1 500 kvadrat med fyra företag till nuvarande 6 000 kvadrat och närmare 80 hyresgäster.

Huscentrum blir snart dubbelt så stort


Inom två år kommer Huscentrum bestå av fyra huskroppar som binds ihop med broar och blir totalt 11 000 kvadrater stort.

– Det trodde vi verkligen inte, långt ifrån, säger delägaren Richard Jonsson. Men det har blivit ett nätverkande mellan gränser. Företagare har träffats omedvetet när de gått förbi varandra eller tagit en kaffe. Sedan har också våra hyresgäster talat gott om oss och det har spridit sig.

I Huscentrum sitter större företag, som PB Bygg, men framför allt många ensamföretagare med alla möjliga olika inriktningar som massörer, it och hantverkare.

Vid den kommande byggnationen satsar Huscentrum framför allt på förråd. 3000 kvadrat kommer bestå av förråd och lager, resterande blir kontorsytor.

– Det vi haft brist på genom åren är förråd. Vi har fått väldigt många förfrågningar. Många av de som har kontor behöver lager, säger Richard Jonsson.

En satsning på 40-50 miljoner kronor

 

Han uppskattar att den nya satsningen kommer landa på 40-50 miljoner kronor och skapa flera arbetstillfällen. Redan vid årsskiftet 2021/22 beräknas första etappen med förråd och lager stå klar och inom två år ska kontorsdelen vara tillgänglig.

Visst har konceptet blivit en framgång. Men Richard Jonsson medger att coronapandemin påverkat även dem.

– Pandemin slog till precis när vi byggt färdigt bron mellan våra hus. Då var det jättemånga företagare som valde att avvakta med att flytta in. Vi har många som står på vänt, säger han.

Till sist, det fanns rykten om att ni skulle bygga en padelhall, vad säger du om det?

 

– Ha ha, vi har pratat om det i flera år. Vi hade till och med ritat in en padelhall och en fotbollsplan. Men även om det är en stor efterfrågan har vi inga medel till det, så det är inte aktuellt i nuläget, säger han.

TEXT
Pär Lindqvist
par.lindqvist@hn.se

FOTO
Håkan Johansson

13456
Kreera web&design Logo