Konst och take-away-tårtor i Huscentrum

 

Artikel från Hallands Nyheter 200924
Hela artikeln kan ni läsas här

Ett konstgalleri med renoverade vintagemöbler och en butik med specialtillverkade tårtor. Huscentrum i utkanten av Falkenberg växer oförtrutet vidare. På fredagen öppnar två nya företag.

Linda Qvarford finns där sedan tidigare med maken Peter. Tillsammans har de i många år drivit målerifirman Lilla Extra. Nu öppnar hon ett nytt företag vägg i vägg som komplement.

– Det här blir en arbetsplats för mitt konstnärliga arbete. Det har inte fungerat riktigt inne på Lilla Extra. Nu kan jag jobba mer i lugn ro.

Konst och möbler

Ateljé Linda Q & co ska dels sälja Lindas egna tavlor och varsamt renoverade vintagemöbler, dels ha plats för utställningar och workshops.

– Det är svårt för nya konstnärer att ställa ut i Falkenberg. Kuben har till exempel en väntetid på tre år. Här har jag en liten utställningsyta där jag kan plocka ner mina saker och låta andra hyra in sig veckovis, säger Linda Qvarford som även säljer en del av vännen Lisa Hammar Posses keramik.

På senare år har Linda målat mycket med tusch och framför allt fokuserat på hus, ofta med äldre foton som utgångspunkt. Mest är det byggnader i Falkenberg, men även i Varberg och Göteborg.

– Jag har fått rätt mycket beställningar från människor som vill att jag porträtterar deras hus. Det blir lite roligare och annorlunda än att bara ta en bild.

Hon säljer även en del vintagemöbler. Men Linda poängterar att det inte är några loppisfynd utan varsamt renoverade möbler som kostar därefter.

Take-away tårtor

På andra våning i en annan del av Huscentrum öppnar samtidigt Michaela Johansson bageri och konditori. Hon blev klar konditor 2012 och har jobbat på en del olika ställen i Falkenberg och Varberg.

Parallellt har hon drivit Michaelas Godbitar sedan 2014 och har då bakat i föräldrahemmet i Vinberg. Med figurtårtor som specialitet. Personligt utformade tårtor som görs på beställning.

– Det har jag haft lite vid sidan om. Men nu är det dags att dra mig därifrån. Det är väl hyfsat snällt mot mina föräldrar som ställt upp med sitt kök i sex år, säger Michaela med ett skratt.

Satsar på eget nu

– Nu vill jag satsa på mitt eget helt och hållet. Man kan kalla det för ett tårteri. Men jag kommer också att ha lite bullar, kakor och lättare luncher som baguetter och sallader för avhämtning.

Huscentrum hyser i dag drygt 70 företag så det kan tänkas att hon även har en del kunder bland sina kollegor där. Invigningen har planerats ihop med Linda eftersom de öppnar samma dag.

– Det är skönt att ha någon att bolla med och det här har jag längtat efter länge, säger Michaela Johansson.

TEXT
Mårten Samuelson - Hallands Nyheter
marten.samuelson@hn.se

FOTO
Håkan Johansson

12345
Kreera web&design Logo